Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ (και άλλες αριστερές ελληνιές)

   Εκατοντάδες χιλιάδες άστεγοι (πιθανότατα κοντά στο εκατομμύριο) δεν θα πάρουν "Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης"   Άλλη μια αριστερή ελληνιά, αντάξια των καλυτέρων δεξιών κυβερνήσεων τού τριτοκοσμικού ελληνόφωνου ψευδοκράτους: ανεξακρίβωτος αριθμός (μια και το υπουργείο οικονομικών αρνείται να επεξεργαστεί και να δώσει στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία) αστέγων, που "φιλοξενούνται" σε άλλα νοικοκυριά δεν δικαιούται ούτε καν το μηνιαίο (ψωρο)επίδομα των διακοσίων (ψωρο)ευρώ "κοινωνικής αλληλεγγύης". Το εν λόγω μεγαλόσχημο επίδομα είχε αναγγείλει προ καιρού με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση αριστερής διαχείρισης των συμφερόντων των Παγκάλων και των εκατομμυρίων αγχωμένων ψηφοπελατών συνδαιτυμόνων τους.
  Οι εξαιρούμενοι του επιδόματος είναι άνθρωποι που έμειναν άστεγοι, είτε επειδή έμειναν άνεργοι, είτε επειδή ο μισθός τους μειώθηκε κάτω απ' τα θεωρούμενα ως όρια της φτώχειας ώστε έχασαν πλέον τη δυνατότητα να πληρώνουν το ενοίκιό τους. Μήν έχοντας πλέον στέγη (=άστεγοι), αναγκάστηκαν να προσφύγουν (=πρόσφυγες) στην εξευτελιστική "λύση" τής αναζήτησης "φιλοξενίας" σε ξένα νοικοκυριά (συγγενικά, φιλικά κλπ.). Μάλιστα πολλοί απ' αυτούς έχουν οικογένειες που τις έχουν "παρκάρει" επίσης ως "φιλοξενούμενους" σε άλλα νοικοκυριά. Με βάση όμως μια χαρακτηριστικά ελληνική νομικίστικη κουτοπονηριά (=ελληνιά), όλοι αυτοί οι άνθρωποι υποχρεούνται να δηλώνονται στις φορολογικές τους δηλώσεις, όχι ως άστεγοι και ξεσπιτωμένοι (όπως δηλαδή είναι πραγματικά) αλλά κυριολεκτικά ... ως φιλοξενούμενοι. Επιπλέον, αυτοί που τους "φιλοξενούν" δεν δικαιούνται καμμίας φορολογικής ελάφρυνσης για τα παραπάνω άτομα με τα οποία επιβαρύνεται το νοικοκυριό τους.


   
  Οι  κουτοπόνηροι γραικύλοι ταγοί (και οι αριστεροί) του τριτοκοσμικού ψευδοκράτους απέδειξαν γιά πολλοστή φορά ότι είναι ικανότατοι να διαστρέφουν την πραγματικότητα, να την παρουσιάζουν αλλοιωμένη, να εξαπατούν, να εμπαίζουν και γενικώς να υποκρίνονται, υπερασπιζόμενοι την καθωσπρεπίστικη "βιτρίνα" του (και τα συμφέροντα των λαμογιών που αυτή κρύβει και εξυπηρετεί). 
   Την ίδια υποκρισία δείχνουν άλλωστε, όταν εδώ και χρόνια κρύβουν κάτω από το χαλάκι την ύπαρξη δύο+ εκατομμυρίων πραγματικών ανέργων (δηλαδή όχι μόνο των "εγγεγραμμένων" που αναγκαστικά "φαίνονται", αλλά και των απασχολουμένων περιστασιακά και ατάκτως, ή των "τακτικής" μερικής απασχόλησης, ή τόσων άλλων που για διάφορους νομικίστικους λόγους δεν έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στον Ο.Α.Ε.Δ. κλπ.), εμφανίζοντας ως ανέργους μόνο τη μειοψηφία που είναι "εγγεγραμμένη" στον Ο.Α.Ε.Δ.. Και η οποία επίσης, έχει πάψει προ πολλού να παίρνει οποιοδήποτε χτικιάρικο επίδομα, μια και το επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα δίνεται μόνο για έναν χρόνο και είναι μικρότερο κι από τον εξίσου χτικιάρικο "βασικό μισθό".

    Όταν στις περισσότερες χώρες της "Ε".Ε. (ακόμα και σε χώρες λιγότερο πλούσιες από την Ελλάδα, όπως οι σκανδιναβικές) δίνονται στους ανέργους επιδόματα ανεργίας επ' αόριστον ίσα με το 80% του τελευταίου τους μισθού, επιδόματα 100% τού ενοικίου κλπ., στο Ελλαδιστάν της αφορολόγητης Εκκλησίας Α.Ε., των αφορολόγητων εφοπλιστών, των τζαμπατζήδων μηντιαρχών, των κρατικοδίαιτων εργολάβων της μίζας που έβγαλαν το υφαρπαχθέν δημόσιο χρήμα στο εξωτερικό, των χρεωκοπημένων κομματικών συμμοριών, των συνεχώς ανακεφαλαιοποιούμενων τραπεζιτών που χαρίζουν "δανεικά" (κι αγύριστα) σε όλους τους προηγούμενους, δεν δίνονται ουσιαστικά ούτε καν κάποια ισχνά επιδόματα ανεργίας. Σαν αποτέλεσμα, κάποια εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα είναι αφημένοι σαν σκυλιά στην τύχη τους (αν και τελικά είναι πανάξιοι όσων τους συμβαίνουν, αφού ενώ είναι εκατομμύρια δεν αποσταθεροποιούν την "ομαλότητα" του ψευδοκράτους, κάνοντάς τα όλα μπάχαλο).   Στην Ελλάδα, θεωρείται άνεργος μόνο όποιος εκπληρεί τις νομικίστικες προϋποθέσεις του υποκριτικού ψευδοκράτους για εγγραφή στον Ο.Α.Ε.Δ. και όχι οι εκατοντάδες χιλιάδες που "απασχολούνται" δύο ώρες κάθε τρεις μέρες, ή όσοι έχουν εξαναγκαστεί να δουλεύουν στη χάση και στη φέξη, ή όσοι δεν έχουν καν "δικαίωμα" να δηλωθούν ως άνεργοι. 
   Κατά παρόμοιο τρόπο, στην Ελλάδα άστεγος θεωρείται μόνο όποιος μένει στον δρόμο (που κι αυτοί δεν είναι λίγοι: μόνο στην Αθήνα είκοσι χιλιάδες "επισήμως") και όχι ο κάθε ένας που δεν έχει δυνατότητα διαμονής σε ιδία στέγη (ιδιόκτητη ή επί ενοικίω), άρα μένει χωρίς στέγη και γι' αυτό ακριβώς αναγκάζεται να "φιλοξενηθεί". Χώρια που η φιλοξενία (ακόμα και στην πολυδιαφημισμένη νεοελληνική εκδοχή της) παύει να είναι τέτοια όταν επεκτείνεται πέραν κάποιου προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος: οι δηλωμένοι  ως "φιλοξενούμενοι" είναι τέτοιοι εδώ και κάμποσα χρόνια - και με μαθηματική βεβαιότητα θα παραμείνουν επ' αόριστον. Όμως, ακόμα και η πιο "ξεχειλωμένη" φιλοξενία έχει τα χρονικά όριά της...

    Επειδή τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα, στις επόμενες φορολογικές τους δηλώσεις, οι "φιλοξενούμενοι" θα πρέπει να δηλώσουν άστεγοι (δηλαδή αυτό που είναι πραγματικά) ώστε να ξεμπροστιαστεί το ψευδοκράτος (και οι αριστεροδεξιοί ταγοί του) και να πάρουν έστω κάποια ψίχουλα απ' αυτό που δικαιούνται. Αν, λοιπόν, τους ζητηθεί "διεύθυνση διαμονής", να δηλώνουν "όπου βρω". Έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν θα μπορεί να τους ελέγξει.
    Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν αποδείκνυαν ότι δεν είναι γραικύλοι σαν τους ταγούς τους. Κι αυτό θα το επιτύχουν αν διεκδικήσουν (και με μαζική αυθόρμητη βία, αν χρειαστεί) ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους όσους αδυνατούν να έχουν τέτοια. Γιατί: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
    Γαμώ την "ελληνική φιλοξενία" και την Ελλάδα σας όλη...


Θ.Λ.

14 σχόλια:

 1. Πρεπει να δηλωθεί η περίπτωση παραχώρησης κατοικίας με ενα ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα

  http://epixeirisi.gr/%CE%92%CE%97%CE%9C%CE%91-%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%A9%CE%9D/17859/%CE%A4%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%8C-%CE%9C%CE%AF%CF%83%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%91%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85-(%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B7%CF%82-%CE%AE-%CE%BC%CE%B7)

  δεν ξέρω αν ειναι σωστό το λινκ , αλλά αυτο βρήκα.

  Δηλαδή οχι επίδομα δεν παίζει ,αλλά εχει και κέρδος για το κράτος η "φιλοξενία" Ακόμα και αν μιλάμε για ποσοστό της κατοικίας μαζί με άλλους συγκάτοικους.

  Τώρα αν δηλώνεις οτι είσαι άστεγος ενώ κάποιος σε φιλοξενεί χωρίς να το δηλωνει ,δεν ξέρω αν παίζει πρόστιμο. Δεν ειμαι λογιστής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι άλλο η παραχώρηση κατοικίας κι άλλο η "φιλοξενία".
   Πάντως, σωστά επισημαίνεις ότι η "φιλοξενία" όχι μόνο δεν επιδοτείται αλλά ξελασπώνει και το ψευδοκράτος απ' το να αναλάβει τις ευθύνες του.

   Μάλιστα, σύμφωνα με τα κατάπτυστα "κριτήριά" τους, ο "φιλοξενούμενος" άστεγος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να υποβάλλει αίτηση για το "κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης". Μόνο αυτός που τον φιλοξενεί έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση, και βέβαια μόνο αν δικαιούται κι ο ίδιος το επίδομα.
   Δηλ. νοικοκυριά δύο ενηλίκων με έναν "φιλοξενούμενο" άστεγο, δικαιούνται το "κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης" μόνο αν τα εισοδήματά τους τού τελευταίου εξαμήνου είναι κάτω από ... 1800 ευρώ. Έτσι ο δικαιούχος "φιλοξενών" θα πρέπει να κάνει αίτηση και να συμπεριλάβει σε αυτήν και τον "φιλοξενούμενο", ώστε να επιδοτηθεί (ο "φιλοξενών" και όχι ο φιλοξενούμενος) ανά "κεφάλι"... Δηλ. ακόμα κι έτσι, το επίδομα δεν θα το λάβει ο "φιλοξενούμενος" άστεγος που το δικαιούται, αλλά ο "φιλοξενών".
   Και τώρα ρωτώ: πόσα νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω των 300 ευρώ τον μήνα, έχουν την πολυτέλεια να "φιλοξενούν" έστω και ένα άστεγο άτομο; Άρα με αυτό το "έξυπνο" κόλπο αποκλείεται στην πράξη σχεδόν το σύνολο των "φιλοξενουμένων" αστέγων (και των "φιλοξενητών" τους) από την "παροχή" του προσχηματικού "επιδόματος".

   Πέραν τούτων, όπως μου είπε φίλος δικηγόρος, η νομικίστικη αυτή ελληνιά προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα των "φιλοξενουμένων" αστέγων, αφού ενώ υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, δεν δικαιούνται τα όποια οφέλη προβλέπονται γι΄αυτούς. Αντιθέτως οι "φιλοξενούμενοι" άστεγοι, αν και φορολογικώς νοούνται από το ψευδοκράτος ως "αυθυπόστατοι", ωστόσο στη πράξη τελούν υπό καθεστώς μιας εντελώς αντισυνταγματικής κηδεμονίας (από τους "φιλοξενητές" τους) σαν να ήσαν ανήλικοι που δεν υποβάλλουν καν φορολογική δήλωση.

   Έτσι ξαναερχόμαστε σε αυτό που είπες: "δηλαδή, όχι επίδομα δεν παίζει, αλλά έχει και κέρδος για το κράτος η "φιλοξενία" ".

   @
   "Τώρα αν δηλώνεις οτι είσαι άστεγος ενώ κάποιος σε φιλοξενεί χωρίς να το δηλωνει ,δεν ξέρω αν παίζει πρόστιμο."

   Δεν υπάρχει τρόπος να εξακριβώσουν αν είσαι "πράγματι" άστεγος (δηλ. με την έννοια που δίνουν αυτοί: να μένεις στον δρόμο). Οπότε δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα προστίμου. Απλά εγγράφεσαι στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου της αρεσκείας σου ως άστεγος και καθάρισες. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι ξεσπιτωμένοι.

   Διαγραφή
  2. Όσο για την εξακρίβωση. Ο ιδιοκτήτης συνήθως δηλώνει την "φιλοξενία" (μετά παρότρυνση λογιστή) και όποτε αυτομάτως το κράτος δεν θεωρεί άστεγο τον άστεγο. Άσχετα με το τι δηλώνει ο άστεγος . αν δικαιούται επίδομα μπορει και να γινει ο έλεγχος ,και πιθανό πρόστιμο μπορει να βαραίνει τον ιδιοκτήτη (αν δεν το δήλωσε) ,αλλά και να ζητάνε πίσω επιδόματα λόγω ψευδών στοιχείων. Συμφωνώ παρόλα αυτά μαζί σου οτι πρεπει να δηλώσει άστεγος.
   Εχω την εντύπωση δηλαδη οτι σε περίπτωση που γινει μαζική απαίτηση απο τους άστεγους για επιδόματα και κατοικία εχει την δυνατότητα το κράτος να κυνηγήσει όλους αυτούς τους "μαϊμού" άστεγους και το πρόστιμο να πάει σύννεφο. Αν δεν μπορέσει να τα πάρει απο αυτούς θα τα πάρει απο τους ιδιοκτήτες που δεν τους δήλωσαν.

   Ενα άλλο θέμα που θα δημιουργηθεί ειναι οτι η Ε.Ε διαθέτει λεφτά για μίσθωμα κατοικίας σε πρόσφυγες και αυτο δεν θα φαίνεται δίκαιο και ίσο για τους υπόλοιπους άστεγους και μη. Μια έξυπνη λύση θα ηταν να τους στείλει η κυβέρνηση στην ακροδεξιά και μετά να τους λέει φασιστες καλο ψόφο. Ειναι όμως και το θέμα των εκλογών και τα ΜΜΕ δεν εχουν την ίδια δύναμη που είχαν κάποτε. Τέλος πάντων σκέψεις ειναι ...

   Το άρθρο σου ειναι σωστό δεν διαφωνώ κάπου

   Διαγραφή
  3. Ο λογιστής θα συμβουλέψει να δηλωθεί η "φιλοξενία", γιατί αυτό έχει υποχρέωση να κάνει ως λογιστής: να απαντά στις ερωτήσεις των πελατών του βάσει του νόμου (δίκαιου ή άδικου) και όχι να τους προτρέπει να παρανομούν.
   Όπως είναι γνωστό όμως, ο "φιλοξενών" δεν έχει καμμία φορολογική ελάφρυνση. Άρα δεν έχει και κανέναν λόγο να δηλώνει ότι "φιλοξενεί". Κι ακόμα κι αν γίνει ο έλεγχος που λες (κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ) και βρεθεί ο άστεγος στο σπίτι π.χ. κάποιου συγγενή του, μπορεί να δηλώσουν και οι δύο ότι ο άστεγος κάνει απλώς επίσκεψη.

   Απ΄την άλλη, η μόνη υποχρέωση ενός αστέγου είναι να κάνει χρήση των "δομών φιλοξενίας" τού οικείου Δήμου όποτε τού ζητείται (π.χ. να κοιμάται εκεί κάποιες επιλεγμένες φορές, όπως όταν έρχεται κύμα ψύχους, ή να παρουσιάζεται σε κάποια συσσίτια κλπ.).
   Κατά τα άλλα κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πώς περνάει τη μέρα του ένας άστεγος.

   Δηλ. δεν υπάρχει ο παραμικρός τρόπος ελέγχου ούτε για τους "φιλοξενούντες" ούτε για τους "φιλοξενούμενους". Μόνο αν εμφυτέψουν μικροτσίπ στους "φιλοξενούμενους" θα καταλάβουν τί γίνεται...

   Αντιθέτως είναι συμφέρον και για τους δύο να μην δηλώσουν τη "φιλοξενία", ώστε ο άστεγος να μπορεί να παίρνει το επίδομα και να συνεισφέρει στο νοικοκυριό, αλλά και ο "φιλοξενών" να μην επιβαρύνεται οικονομικά με ένα "κεφάλι" παραπάνω.

   Διαγραφή
 2. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ελληνική οικογένεια είναι το δεκανίκι ενός σάπιου συστήματος. Αν δεν υπήρχαν τέτοια αισχρά αποκούμπια οι "φιλοξενούμενοι" (και πολλοί άλλοι) θα ήσαν στα οδοφράγματα. Και τότε θα βλέπαμε να αλλάζει κάτι σε αυτή τη χώρα, θέλουν δε θέλουν κάποιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι είναι.
   Στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου (εξαιρούνται κάτι θεοφοβούμενες οικογενειάρχισες Ιταλίες, Ισπανίες και Πορτογαλίες) ο θεσμός της οικογένειας έχει περιοριστεί εκεί που πρέπει, δηλ. στο μεγάλωμα των παιδιών. Που σημαίνει ότι στα 18 τρως "κλωτσιά" και βγαίνεις στη ζωή, θέλεις δεν θέλεις. Δηλ. από τα 18 και μετά ο καθένας τα βγάζει πέρα μόνος του και δεν υπάρχει επιστροφή στο "πατρικό" ούτε άλλα αποκούμπια.

   Στους κουτοπόνηρους ελληνίσκους που θα αντιτάξουν "ναι, αλλά εκεί υπάρχει στήριξη από την κοινωνία αν μείνεις άνεργος, όπως τρελά επιδόματα κλπ." θα απαντήσω ότι: η στήριξη υπάρχει επειδή δεν υπάρχουν αποκούμπια, και όχι το αντίστροφο.
   Αν καταργηθούν και στην Ελλάδα τα αποκούμπια (και ειδικά το αίσχος της οικογένειας) θα δούνε πόσο γρήγορα θα βρεθούν επιδόματα εφάμιλλα αυτών που δίνονται στη Γερμανία, τη Σουηδία ή την Ολλανδία (π.χ. επ' αόριστον επίδομα ανεργίας ίσο με το 80% του τελευταίου μισθού, επ' αόριστον επίδομα ενοικίου ίσο με το 100% του ενοικίου, επίδομα 300 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί κλπ.)...

   Διαγραφή
 3. Λεφτά υπάρχουν: 7 εκατομμύρια ευρώ θα δώσει η ΕΛ.ΑΣ για νέες κλούβες για τα ΜΑΤ

  http://redlineagrinio.gr/red-like/30492-lefta-yparxoun-7-ekatommyria-euro-dosei-el-as-nees-klouves-mat

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε μου, ωραίο το κειμενάκι, μόνο που η σωστή διεύθυνση (= η πηγή) είναι αυτή:
   https://www.vice.com/gr/article/epta-ekatommyria-eyrw-8a-do8oyn-gia-nees-kloybes-twn-mat

   Αν έχεις πρόσβαση στους διαδικτυακούς κλεφτοκοτάδες του ... "Red Line Agrinio" πεσ' τους να μην αναρτούν ξένα κείμενα ως δικά τους (δηλ. χωρίς να αναφέρουν από πού τα ξεσήκωσαν).
   Σαν επιπλέον απόδειξη μπορείς να τους φέρεις και τ' ότι έχουν ξεσηκώσει και αυτό εδώ το κείμενο, στο οποίο ήρθες να σχολιάσεις (και πιθανότατα να διαφημίσεις ταυτόχρονα τους αγρινιώτες κλεφτοκοτάδες).
   Κι όχι μόνο δεν αναφέρουν από πού το έκλεψαν (γιατί το να αναδημοσιεύεις χωρίς να αναφέρεις την πηγή, είναι αντιδεοντολογικό) αλλά έχουν αφαιρέσει και τους -ζωτικής τεκμηριωτικής σημασίας- συνδέσμους που είναι μέσα σ' αυτό. Τόση φοβία έχουν μην τους φύγει ο αναγνώστης και πάει για λίγο αλλού; Και τόση λίγη εμπιστοσύνη δείχνουν στην ίδια τους τη σελίδα;

   Eπιπλέον, όπως ξεκαθαρίζω στο κάτω μέρος αυτού του ιστότοπου:
   ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" δεν υπάρχουν. Αναδημοσιεύστε ελεύθερα με προϋποθέσεις: α) την ακριβή αναφορά της πηγής (γιατί οι απόψεις πρέπει να είναι υπεύθυνες/επώνυμες), β) την μή σκοπιμότητα οποιουδήποτε υλικού κέρδους (αφού ούτε κι ο γράφων αποβλέπει σε κάτι τέτοιο).

   Οι συγκεκριμένοι κλεφτοκοτάδες έχουν ιστοσελίδα με διαφημίσεις (δηλ. από την οποία βγάζουν λεφτά ) και δεν είναι σωστό να βγάζουν λεφτά με κείμενα, τα οποία οι ίδιοι οι συγγραφείς τους (που μάλιστα δεν υποδεικνύονται καν) τα έχουν αναρτήσει χωρίς την παραμικρή αμοιβή.

   Διαγραφή
 4. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:

  Στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή στις τσέπες των ελλήνων φορολογουμένων μεταφέρεται κι επισήμως το υπόλοιπο δανειακό χρέος του Μεγάρου Μουσικής, ύψους 112 εκ. ευρώ.

  http://www.presspublica.gr/ki-episimos-sto-dimosio-ta-chrei-tou-megarou-mousikis


  112 εκ. μας κάνουν αμέσως αμέσως 560 χιλιάδες διακοσάρικα. Ήτοι 47.000 επιπλέον επιδοτούμενοι για ένα έτος. Με λίγη προσπάθεια (δήμευση εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, φορολόγηση εφοπλιστών, διεκδίκηση των χρεών των κομμάτων και των καναλαρχών, απόδοση στο Δημόσιο των δημοσίων έργων που του ανήκουν όπως η Αττική Οδός κ.α.) θα βρίσκονταν και τα υπόλοιπα. Οι υποκριτές το λένε και "πολιτική βούληση".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ειναι τοσο αχρηστοι λαμογοι οι κυβερνωντες με σχοινακια στα χεροποδαρακια που δεν μπορουν (δεν θελουν) να βρουν τα αυτοκινητα που δεν εχουν περασει κτεο εδω και χρονια. μαλιστα καποια στιγμη απειλουν με προστιμα ωστε να τσιμπησουν οσα χαπατα περισσοτερα γινεται να το περασουν και μετα τιποτε. το ιδιο με λιγο πολυ και με τελη κυκλοφοριας και φυσικα με ασφαλιση αυτοκινητου. φοβερη δημοσια διοικηση προτυπο λεμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οπότε, σιγά μη βρουν οι κυβερνώντες (σημερινοί ή επόμενοι) πόσοι άστεγοι "φιλοξενούνται".
   Γι' αυτό στην επόμενη φορολογική τους δήλωση οι τελευταίοι πρέπει να δηλώσουν ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΦΟΒΟ αυτό που είναι πραγματικά: απλώς άστεγοι.
   Αν δεν το κάνουν θα είναι ραγιάδες πανάξιοι των όσων τους συμβαίνουν.

   Διαγραφή
 6. ακριβως με ενα τετοιο αθλιο κρατος εχθρο θα πρεπει να φυλας τα συμφεροντα σου με οποιο τροπο και ισως κοστος.

  υγ.
  θα εμαθες για το περιφημο τροχαιο με την πορσε. αλλωστε ολοι γι αυτο μιλανε και ξεχνουν την αθλια ζωη τους στο προτεκτορατο. βρηκαν οτι τα λαστιχα της εσκασαν απο την υπερβολικη ταχυτητα γυρω στα 250χαω και οτι ηταν χρονολογιας 2006! βρωμιοσυνη οεο λεμε. λες και το ηξερα οταν παραδειγματικα εγραφα για κτεο. αν οι αθλιοι εκαστωτε κυβερνωντες ειχαν φτιαξει ενα υποτυποδως σοβαρο κρατος δεν θα συνεβαιναν τετοιες καταστασεις. νομιζω τα εχεις πει πολλακις σε προγενεστερα αρθρα. πρεπει να διαλυθει στα εξ ων συνετεθη το μπορδελο μπας και σωθουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τι ισχύει για τους φιλοξενούμενους και το κοινωνικό μέρισμα

  https://www.news.gr/oikonomia/article/804316/pii-filoxenoumeni-boroun-na-paroun-kinoniko-merisma-ke-pos.html

  (Πάνος)


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν μπορούν να το πάρουν οι φιλοξενούμενοι. Απλά πρέπει να ... συναινέσουν (!) με ξεχωριστή αίτηση, αφού προηγουμένως το αιτηθεί ο "νοικοκύρης" που τους "φιλοξενεί". Δες εδώ:

   Με τρία κριτήρια «κόφτες» αποκλείεται πολύ μεγάλος αριθμός οικονομικά εξαθλιωμένων από το δικαίωμα να λάβουν το έκτακτο επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα

   https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/183788/koinoniko-merisma-oi-treis-koftes-pou-kovoun-to-epidoma

   Διαγραφή